Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Servicecontract

Het kleine onderhoud aan uw woning moet u zelf doen. Bijvoorbeeld een reparatie aan uw sloten of stopcontacten. Of het bijvullen van uw centrale verwarming. Wilt u dat wij dit onderhoud voor u doen? Dan kunt u lid worden van het servicecontract. U betaalt hiervoor € 5,- per maand.

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van mijn woning of kamer?

Mitros is als verhuurder verantwoordelijk voor een groot deel van het onderhoud van uw woning of kamer. Er is ook onderhoud dat u zelf moet uitvoeren.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u een overzicht van al het onderhoud. En wie het uitvoert als er iets stuk is. Dit overzicht is samengesteld op basis van het Besluit kleine herstellingen. In dit besluit staat wie er volgens de wet verantwoordelijk is voor welk onderdeel in of om uw woning of kamer: uzelf of de verhuurder.

Welke reparaties doen jullie als ik lid ben van het servicecontract?

U leest daar alles over in het OnderhoudsABC.

Wat kost het servicecontract?

U betaalt € 5,- per maand voor het servicecontract. U betaalt ook instapkosten van € 15,-. Dit bedrag betaalt u maar 1 keer op het moment dat u lid wordt. Wordt u meteen lid als u uw huurcontract tekent? Dan hoeft u de instapkosten niet te betalen. Het lidmaatschap is minimaal voor 1 jaar en daarna per maand opzegbaar.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het servicecontract?

U kunt zich hier aanmelden voor het servicecontract. Als we uw aanvraag hebben ontvangen, begint het servicecontract op de 1e van de nieuwe maand. U kunt deze overeenkomst opzeggen na minimaal 1 jaar te hebben deelgenomen met een opzegtermijn van 1 maand.

Hoe kan ik mij afmelden voor het servicecontract?

U kunt uw afmelding schriftelijk doorgeven via het contactformulier of telefonisch via 030 - 880 33 00. Het servicecontract stopt dan op de 1e dag van de nieuwe maand.

Let op: u moet minimaal 1 jaar lid zijn geweest van het servicecontract voordat u het kunt opzeggen.