Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Contracttekening

Huren bij Mitros begint bij de oplevering van de woning. Dit is het moment dat u de sleutels krijgt en de huurovereenkomst tekent. We lopen dan het huis met u door voor een laatste inspectie. U kunt hier nog afspraken maken over de oplevering van de woning.  

Hoelang duurt de oplevering van de nieuwe woning?

De oplevering van de woning neemt hooguit 1 uur in beslag.

Ik wil de oplevering van mijn woning verplaatsen. Kan dat?

Ja, dat kan soms.

Soms kan de oplevering later plaatsvinden

Dan moet er wel ruimte zijn in de agenda van de vastgoedbeheerder.

De oplevering kan niet eerder plaatsvinden

Wij hebben de sleutels dan nog niet of er worden nog werkzaamheden in de woning uitgevoerd.

Kies ik zelf een energieleverancier voor gas, water en elektra?

U bent vrij om zelf een energieleverancier te kiezen en uzelf aan te melden voor gas en elektra. Voor water meldt u zich aan bij Vitens.

Betaalt u voor stadsverwarming in uw huur?
Dan hoeft u zelf geen energieleverancier te kiezen. U betaalt kosten voor verwarming aan Mitros. Mitros heeft in dat geval een contract met een energieleverancier, zoals Eneco of Bonarius.

Wanneer krijg ik de sleutels voor de woning?

U krijgt de sleutels bij de oplevering van de woning. Wij maken hiervoor een afspraak met u. Op de afgesproken datum ondertekent u de huurovereenkomst en betaalt u de 1e huur. 

U kunt de woning niet altijd direct betrekken nadat u de woning aan u toegewezen is en uw gegevens goedgekeurd zijn.Wij voeren eerst werkzaamheden in de woning uit als deze nog leeg staat.

Neem nooit sleutels aan van de vertrekkende bewoner! Doet u dit toch, dan bent u verantwoordelijk voor alle herstelwerkzaamheden die eigenlijk voor rekening van de vertrekkende bewoner zijn. Wij kunnen namelijk niet controleren wie van u in de woning is geweest. 

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering loopt de vastgoedbeheerder met u door de woning om alle ruimtes te controleren. Eventuele klachten worden genoteerd en doorgegeven aan de aannemer. De aannemer neemt contact met u op om de werkzaamheden uit te voeren in bewoonde staat. Daarnaast worden meterstanden opgenomen, wordt de huurovereenkomst getekend en betaalt u de 1e huur. Vervolgens ontvangt u de sleutels van de woning. 

Wat is een opleverklacht?

Vaak heeft u alleen of samen met een medewerker van Mitros de woning doorlopen tijdens de oplevering. We doen ons best om een nette woning aan u op te leveren waarbij al het nodige is gerepareerd. Het kan natuurlijk voorkomen dat u toch nog dingen tegenkomt nadat u de sleutel van ons hebt ontvangen. Dit noemen wij opleverklachten of mutatieklachten. U kunt dit bij ons melden. Neem hiervoor contact met ons op. Dit kan alléén in de 1e maand nadat u de huurovereenkomst tekende. Na de 1e maand kunt u online een reparatieverzoek indienen.