Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Inschrijving bij Woningnet

Om in aanmerking te komen voor een woning van Mitros, moet u ingeschreven staan bij Woningnet. Op de website van Woningnet vindt u het actuele woningaanbod.

Ik ben uitgeschreven als woningzoekende in Woningnet. Hoe komt dat?

U wordt automatisch uitgeschreven als u een woning accepteert. Of als u de inschrijfkosten of verlengingskosten niet betaalt. Stond u met 2 personen op een huurcontract en stond u beiden ingeschreven? Dan vervallen beide inschrijvingen.

Hoe meld ik me aan voor Place2BU?

Heb je interesse in wonen bij Place2BU? Ben jij minimaal 23 en maximaal 27 jaar en verdien je niet meer dan € 36.165 per jaar? Dan kun je je hier inschrijven voor Place2BU. Inschrijven voor Place2BU is gratis. Je moet wel ingeschreven staan bij Woningnet. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Hoe lang moet ik gemiddeld ingeschreven staan bij Woningnet voor ik een woning toegewezen krijg?

Dat kunnen we helaas niet voorspellen. Dit hangt af van de wijk en de soort woning die u zoekt. Op de website van Woningnet ziet u bij de toegewezen woningen hoeveel inschrijftijd de persoon had die de woning kreeg toegewezen. Dat geeft een beeld van de tijd die u ingeschreven moet staan om een woning te krijgen.

Ik wil me uitschrijven bij Woningnet. Wat kan ik doen?

U kunt zich uitschrijven via de website van Woningnet.

Hoe weet ik welke inkomensgrens bij welke woning hoort?

U ziet op de website van Woningnet alleen de woningen waarop u mag reageren. Wij kijken naar uw verzamelinkomen. En passen uw zoekopdracht hierop aan.

Hoe geef ik veranderingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Wilt u uw naam, geslacht of geboortedatum aanpassen? Neem dan contact op met Woningnet via 0900 - 260 00 00. Zij passen dit voor u aan. U kunt andere gegevens zelf aanpassen door in te loggen op de website van Woningnet. We raden u aan uw gegevens zo snel mogelijk aan te passen als dat nodig is. We gebruiken die gegevens namelijk bij het toewijzen van woningen. Daarom is het belangrijk dat uw gegevens kloppen.

Ik kan niet meer reageren op woningen. Er staat een blokkade op mijn inschrijving bij Woningnet. Hoe kan dat?

Uw inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn. Bijvoorbeeld omdat u een definitieve aanbieding heeft voor een woning. U kunt ook een blokkade krijgen omdat u niet reageerde op een woningaanbieding. Ook als u in het verleden overlast hebt veroorzaakt bij een (andere) woningcorporatie of als u een huurachterstand heeft, kan er een blokkade ontstaan. Neemt u voor meer informatie contact op met Woningnet via 0900 - 260 00 00.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning van Mitros?

U kunt zich niet bij Mitros inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u op de website van Woningnet. U kunt daar reageren op een nieuwbouwproject. Voor meer informatie over nieuwbouwprojecten van Mitros kunt u op onze website terecht op de pagina met nieuwbouwprojecten. U kunt ook contact met ons opnemen.