Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Wij plannen een afspraak voor het ondertekenen van uw huurcontract en het opleveren van uw nieuwe woning.

Waar en wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

U tekent de huurovereenkomst tijdens de oplevering in de woning. Daarna krijgt u de sleutels van de woning. U betaalt dan ook de 1e huur. U kunt dit bedrag alleen pinnen. De inspecteur heeft een pinapparaat bij zich.

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

U betaalt de 1e huur bij de oplevering van uw woning. U kunt het bedrag alleen pinnen. De inspecteur heeft een pinapparaat bij zich. Als u de huur heeft betaald, krijgt u de sleutel.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, doe dit binnen 5 dagen na de verhuisdatum. U kunt dit tot een maand voor de verhuizing al doorgeven. U geeft uw nieuwe adres door bij de gemeente waarin u gaat wonen. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. De gemeente zet u in de basisadministratie (GBA). U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Ja, dat dat kan. Neem daarvoor contact met ons op. Wij sturen de plattegrond dan naar u toe. De afmetingen op een plattegrond kunnen anders zijn dan in het echt. Meet daarom de woning zelf eerst op voor u gordijnen, vloerbedekking en andere spullen bestelt.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post terug naar de afzender. Streep daarvoor het adres door en schrijf 'retour afzender' op de envelop. Een postzegel is niet nodig. Wij geven het nieuwe adres van de huurder niet door vanwege privacy.

Welke nutsvoorzieningen moet ik zelf regelen voor mijn nieuwe woning?

Dat verschilt per woning. Wij kunnen dit voor u uitzoeken. Neemt u daarvoor contact met ons op.