Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Stookkosten

Ik woon in een kamer. Hoe berekenen jullie de kosten voor individueel stroomverbuik?

U betaalt iedere maand een voorschot voor de servicekosten. Ieder jaar berekenen wij hoeveel u terugkrijgt of moet bijbetalen. Wij kijken daarvoor naar de meter in uw woning.  Soms hebben alle kamers in een woning dezelfde meter. Wij verdelen het verbruik en de kosten dan over alle huurders in de woning.

Er zit een warmtewisselaar in mijn woning. Aan wie betaal ik het gebruik van warm water?

Contract afsluiten
De warmtewisselaar in uw woning is eigendom van Eneco. U sluit een contract af met Eneco. De energie die nodig is om het water te verwarmen betaalt u via de stadsverwarming. De kosten voor stadsverwarming zijn opgenomen in uw huur. De kosten betaalt u aan Mitros.

Warm tapwater
Als u in de huur betaalt voor warm tapwater, dan betaalt u voor het warmwaterverbruik in uw woning. Het gaat dan alleen om het water wat door de leidingen in uw woning stroomt. Dit water wordt verwarmd door een warmtewisselaar. De warmtewisselaar is het apparaat dat de warmte van de stadsverwarming gebruikt om het water te verwarmen dat bij u uit de kraan komt.

Wat betekent 'stookkosten onbemeterd' en hoe wordt het afgerekend?

Stookkosten onbemeterd betekent dat u geen meters hebt op uw radiatoren. Ook hebt u geen eigen cv-ketel in uw woning. Er 1 algemene verwarmingsinstallatie voor het hele woongebouw. Bij de afrekening worden de kosten verdeeld onder alle huurders van het gebouw. Dit gebeurt op basis van de oppervlakte van uw woning of het aantal radiatoren in uw woning. Als u op de helft van het jaar verhuist, tellen we alleen de dagen mee die u in de woning hebt gewoond.