Ik zoek een huis

Zoekt u een huurwoning in Utrecht of Nieuwegein? Mitros biedt sociale huurwoningen aan en soms ook woningen in de middenhuur of in de verkoop.

Onze beschikbare sociale huurwoningen staan op WoningNet
Als u wilt reageren op een woning moet u zich daar eerst inschrijven. Ook andere corporaties bieden op WoningNet hun huurwoningen in de regio Utrecht aan. Daarnaast bouwen we er elk jaar nieuwe huurwoningen bij, zodat er elk jaar nieuwe woningen beschikbaar komen.

Een woning in de middenhuur of vrije sector
Het kan zijn dat u te veel salaris verdient voor een sociale huurwoning en geen huis kunt vinden. Wij bieden daarom soms ook huurwoningen aan die duurder zijn, maar wellicht wel voor u betaalbaar. Lees meer over deze woningen in de middenhuur en vrije sector en bekijk ons aanbod.

Zoekt u een koopwoning?
Als u al huurder bent bij Mitros, dan kunt u soms een huurwoning van ons kopen. Wilt u weten waarom we soms woningen verkopen? Klik hier.

Ons actuele aanbod van koopwoningen vindt u op: www.mitrosverkoopt.nl.

Woongroepen
Naast onze reguliere eengezinswoningen en appartementen verhuren wij woonruimte aan diverse gezamenlijke woonvormen, van duurzame initiatieven tot seniorencomplexen. Voor deze vormen van groepswonen geldt meestal dat de bewoners zelf bepalen wie er komt wonen. Bent u geïnteresseerd? Bekijk hier een aantal woongroepen.

Wilt u ruilen van woning?

Als u een sociale huurwoning huurt, dan kunt u de woning ruilen met de woning van een andere huurder. We noemen dit woningruil. Er zijn verschillende persoonlijke redenen om te willen ruilen van woning. Een huis staat bijvoorbeeld in een buurt waar familie woont. Of het andere huis heeft geen trappen. Let op: woningruil aanvragen is niet mogelijk tot maart 2022. 

Wilt u verhuizen naar een woning die beter bij u past?
De verhuisconsulent geeft hulp en advies aan 55+'ers. Klik hier voor meer informatie.