Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Ik zoek een kamer

Bij een kamer deel je de keuken, douche en toilet met een aantal andere bewoners. Komt er een kamer vrij? Dan mogen de andere bewoners een kandidaat voordragen. Wij verhuren kamers in Utrecht en Nieuwegein. Alle kamers zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ik zoek een kamer in Utrecht of Nieuwegein. Waar schrijf ik me in?

Mitros heeft woningen verspreid over de steden Utrecht en Nieuwegein. Deze kamers worden niet alleen bewoond door studenten maar ook werkende mensen onder de 30 jaar.

U kunt zich inschrijven bij SSH voor het huren van een kamer, maar meestal zoeken de bewoners van deze woningen zelf een nieuwe huisgenoot. De nieuwe huisgenoot kunnen zij voordragen bij Mitros.

Wat zijn de voorwaarden voor het toewijzen van een kamer?

Bij het toewijzen van een kamer worden de volgende voorwaarden gehanteerd:

  • U betrekt de kamer als alleenstaande, u kunt er niet met 2 personen wonen.
  • U bent minimaal 18 en maximaal 29 jaar oud.
  • U dient een geldige inschrijving bij Woningnet te hebben.
  • Uw belastbare inkomen ligt niet hoger dan € 21.600,- (bij gesubsidieerde kamers).
  • Uw belastbare inkomen ligt niet hoger dan € 29.350,- (bij niet-gesubsidieerde kamers). 

Mijn huisgenoot gaat verhuizen. Kan ik een nieuwe huurder voorstellen?

Ja, dat kan. U kunt een nieuwe huurder voordragen als u een onzelfstandige woning huurt. Woont u in een woning met meerdere huisgenoten? Dan moeten alle huisgenoten schriftelijk toestemming geven dat de voorgedragen persoon in de leeggekomen kamer mag wonen. 

Er komt een kamer vrij in mijn huis. Kan ik doorschuiven naar de kamer van de vertrekkende huisgenoot?

Als u wilt doorschuiven als kamerbewoner gelden de volgende voorwaarden:

  • De achterblijvende bewoners ontvangen een brief. Dit noemen we een coöptatiebrief. Dit betekent dat de achterblijvende bewoners sámen een nieuwe huurder kunnen kiezen. In de brief wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
  • Alle achterblijvende bewoners tekenen voor akkoord. Zij dragen dan ook een nieuwe huurder aan voor de kamer die leegkomt. U krijgt hierna allebei een aanbiedingsmail.
  • De doorschuivende bewoner én nieuwe huurder voldoen aan de voorwaarden. Zij leveren de gevraagde gegevens op afspraak in bij ons op kantoor.
  • De doorschuivende huurder zegt zijn of haar huur pas op als u allebei aan de voorwaarden voldoet.

Let op: doorschuiven betekent dat u een nieuw contract krijgt. Wij verhogen de huur. Ook vragen wij eenmalig administratiekosten volgens de prijspeil van dat jaar.

Ik ben student. Kan ik ook reageren op sociale huurwoningen van Mitros?

Ja, dat kan. Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. En bij het aantal mensen met wie u samenwoont. Zorg daarom dat u deze gegevens goed invult op de website van Woningnet.