Afrekening servicekosten 2020

Betaalt u servicekosten? Dan krijgt u ieder jaar voor 1 juli een afrekening van ons. In deze afrekening verrekenen wij uw maandelijkse voorschot met de kosten die echt zijn gemaakt. Soms krijgt u geld terug en soms vragen wij u bij te betalen.

Veel gevraagd over Afrekening servicekosten 2020

Wanneer krijg ik de afrekening servicekosten?

U krijgt de afrekening ieder jaar tussen vanaf 1 april en vóór 1 juli van het volgende jaar. Voorbeeld: de afrekening servicekosten van 2016 ontvangt u uiterlijk 30 juni 2017. U ontvangt de afrekening op het bij ons bekende (post)adres.

Woont u in een VvE-complex? Dan krijgt u de afrekening later. Vanaf 1 augustus wordt uw afrekening verstuurd.

Waarom rekenen jullie de servicekosten 1 keer per jaar af?

Wij krijgen 1 keer per jaar de afrekening van onze leveranciers. Daarmee berekenen wij hoeveel servicekosten er zijn gemaakt. Wij berekenen het nieuwe voorschotbedrag met uw verbruik en de prijzen van de leveranciers.

Ik heb een afrekening servicekosten ontvangen. Waarom krijg ik een afrekening?

U betaalt elke maand een voorschot voor servicekosten. In uw huurovereenkomst staan deze servicekosten bij bijkomende leveringen en diensten. Elk jaar krijgt u een afrekening. Dan rekenen wij uit hoeveel servicekosten er zijn gemaakt. Betaalde u te veel voorschot? Dan krijgt u geld terug. Waren de gemaakte kosten hoger dan het voorschot? Dan betaalt u bij. U vindt een overzicht van de kosten en de voorschotten op uw afrekening.

Waarom betaal ik voor de huismeester in de servicekosten?

De buurtbeheerder (ook wel huismeester) komt regelmatig bij uw woongebouw langs om werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan werkzaamheden op het gebied van voorlichting, toezicht en controle. Samen met de andere bewoners betaalt u een deel van deze kosten. Wij houden ons aan het beleid van de Huurcommissie.

Waarom betaal ik administratiekosten over de afrekening servicekosten?

U betaalt administratiekosten voor het opstellen, boeken en betalen van facturen en afrekeningen. Dit is minimaal € 5. Wij mogen de wettelijke administratiekosten vragen. Dat is 5% van de servicekosten.

Ik heb een afrekening servicekosten ontvangen en krijg geld terug. Op welk rekeningnummer storten jullie het bedrag?

Wij betalen het bedrag uit naar het bij ons bekende rekeningnummer. Op Mijn Mitros kunt u zien welk rekeningnummer dit is. Heeft u geen account? Neem dan contact met ons op. Wij kijken welk rekeningnummer bij ons bekend is. U kunt ook meteen een account aanmaken voor Mijn Mitros met dit rekeningnummer.

Let op: is er sprake van een huurachterstand? Dan verrekenen wij uw teruggave met de huur die u achterloopt. Blijft er een bedrag over? Dan krijgt u het bedrag uitbetaald op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Een instantie betaalt mijn huur. Kan ik de uitbetaling van de servicekosten op mijn eigen bankrekening krijgen?

Nee, want wij maken de uitbetaling altijd over op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Dat is dus de instantie die uw huur betaalt. Betaalt u de huur zelf? Dan maken wij het bedrag naar u over. U kunt zelf nakijken welk rekeningnummer bij ons bekend is. Dat ziet u via Mijn Mitros.

Let op: is er sprake van een huurachterstand? Dan verrekenen wij uw teruggave met de huur die u achterloopt. Blijft er een bedrag over? Dan krijgt u het bedrag uitbetaald op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Ik betaal een bedrag voor water in de servicekosten. Hoe wordt dit verrekend?

We verrekenen het waterverbruik bij de jaarlijkse afrekening servicekosten. U betaalt voor het water in de huur omdat u geen eigen meter hebt in uw woning. De kosten zijn berekend op basis van de oppervlakte van uw woning. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het aantal personen dat in de woning woont. Deze kostenverdeling is goedgekeurd door de Huurcommissie.

Ik heb geen geiser meer. Toch staat er een boiler of geiser op de afrekening. Hoe kan dat?

U kreeg een centrale verwarming in het jaar waar de afrekening over gaat. U betaalt dus nog voor de maanden waarin u wel een geiser of boiler had. Op de afrekening ziet u welke maanden dit zijn.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer krijg ik de afrekening servicekosten?

Wij versturen de afrekening in april. U krijgt de afrekening op uw nieuwe adres. In de afrekening staan de servicekosten over het voorgaande jaar.

Ik woon in een kamer. Hoe berekenen jullie de kosten voor huishoudelijk gas?

U betaalt iedere maand een voorschot voor de servicekosten. Ieder jaar berekenen wij of u geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Wij kijken daarvoor naar de meter in uw woning. Soms hebbe alle kamers in een woning dezelfde meter. Wij verdelen het verbruik en de kosten dan over alle huurders in de woning.