Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Asbest

Als asbest een gevaar is voor de gezondheid, dan laten wij het direct weghalen. In Nederland hebben we strenge regels voor asbest. Vroeger werd het veel gebruikt in woningen, omdat het goed isoleert. Sinds 1994 is asbest verboden te gebruiken bij het bouwen van nieuwe woningen.

Vraag en antwoord

Wat moet ik doen als asbest is beschadigd?

Neem direct contact met ons op. Wij kunnen u verder helpen. Als asbest beschadigd is, kunnen er asbestvezels loslaten. Deze vezels kunt u inademen. U mag daarom niet in asbest zagen, boren of breken. Als er lang veel asbestvezels worden ingeademd, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. 

Hoe ga ik veilig om met asbest?

Twijfelt u of er ergens asbest in zit? Neem contact met ons op. Als het nodig is komt iemand van Mitros bij u langs om te kijken of het om materiaal gaat waar asbest in zit.

Haal asbest nooit zelf weg en bewerk het niet
Zaag, schuur of breek asbest niet. Boor ook geen gaten in asbest. Er kunnen dan asbestvezels losraken. Dat is gevaarlijk voor uw gezondheid.

Waar in mijn woning kan asbest zitten?

Asbest kan alleen voorkomen in woningen die gebouwd zijn vóór 1 juli 1993. Sinds deze datum mag asbest niet meer worden toegepast in Nederland. Veel voorkomende toepassingen van asbest zijn: vensterbanken, golfplaten, lijmlagen van vloertegels of riolerings- en ontluchtingsbuizen. Asbest kan gevaarlijk zijn als het beschadigd is. Neem bij beschadiging van asbest direct contact met ons op. 

Wat staat er in jullie asbestbeleid?

In het asbestbeleid staat hoe Mitros op een veilige manier omgaat met asbest dat voorkomt in de woningen, zodat er veilig gewoond en gewerkt kan worden.

Wat is asbest?

Asbest is een materiaal dat in sommige woningen is toegepast tot het jaar 1993. Bijvoorbeeld in rioleringen, vensterbanken, in de lijmlaag van vloertegels of in golfplaten op een schuurtje. Sinds 1993 mag bij het bouwen van woningen asbest niet meer worden toegepast. Het veel en vaak inademen van asbestvezels brengt gezondheidsrisico's met zich mee. U kunt asbest nog tegenkomen in uw woning als uw woning is gebouwd voor 1993. Heeft u vragen hierover, neem dan contact met ons op.