Betaalwijze

In het huurcontract staat dat u de huur voor de eerste van de maand betaalt. U kunt dit op verschillende manieren doen. De gemakkelijkste manier voor u en voor ons is betalen via een automatische incasso.

Hieronder vindt u een overzicht van de betalingswijzen die mogelijk zijn.  

Veel gevraagd over Betaalwijze

Wat is een IBAN?

Een IBAN is een rekeningnummer. U vindt uw IBAN op uw pinpas. Ook kunt u uw IBAN terugvinden via internetbankieren. IBAN staat voor International Bank Account Number. Het bestaat uit een aantal cijfers, letters en uw (oude) bankrekeningnummer.

Op welke manieren kan ik de huur betalen?

U kunt uw huur betalen op de volgende manieren:

 • Via automatische incasso. U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.
 • Via iDeal. U logt in via Mijn Mitros.
 • Via internetbankieren. Vermeld dan uw klantnummer (KLA-nummer) en adres.
 • Via bankoverschrijving op ons bankrekeningnummer NL28INGB0668690550. Vermeld uw klantnummer (KLA-nummer), adres en maand waarvoor u betaalt.
 • Via Betaalemail (digitale acceptgiro). U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

U kunt de huur niet contant betalen of pinnen.

Let op: stelt u zelf een maandelijkse overschrijving in bij uw bank? Pas dan het bedrag aan als uw huurprijs verandert. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse huurverhoging in juli.

Ik wil mijn betaalwijze veranderen. Hoe geef ik dat door?

U kunt een nieuwe betaalwijze aanvragen:

 • Wilt u per automatische incasso betalen?
  U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.
  Als wij uw aanvraag vóór de 17e van de maand krijgen, schrijven wij de volgende maand uw huur af. Krijgen wij uw aanvraag na de 17e? Dan betaalt u nog eenmaal de huur zoals u gewend bent.

 • Wilt u per Betaalemail betalen?
  U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

Zodra wij uw gegevens hebben aangepast, sturen wij u een bevestiging (per e-mail).

Hoe geef ik mijn nieuwe bankrekeningnummer aan jullie door?

Dit doet u door een betaalwijze door te geven. U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

Wanneer schrijven jullie de huur af?

Wij schrijven de huur af rond de 1e dag van de maand of de 22e, 25e of 28e van de maand (vooraf). U kiest zelf (hebt zelf gekozen) voor afschrijving per de 1e, de 22e, 25e of 28e (vooraf) van de maand.

Valt de afschrijfdatum op een feestdag of in het weekend? Dan schrijven wij de huur af op de eerstvolgende werkdag. U kunt zelf geen datum kiezen voor het afschrijven van de huur.

Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso? Of wilt u de afschrijfdatum aanpassen? U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

Kan ik de afschrijfdatum van mijn automatische incasso wijzigen?

Ja, dat kan. U kunt ervoor kiezen om de huur op de 1e, 22e, 25e of 28e van de maand af te laten schrijven. U betaalt de huur altijd vooruit.

U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

De automatische afschrijving van mijn huur is niet goed gegaan. Wat kan ik doen?

Vraag aan uw bank waarom de automatische afschrijving niet goed ging. Er kunnen verschillende redenen zijn. Ook moet u de huur op een andere manier aan ons betalen:

 • Maak zelf de huur over op ons bankrekeningnummer NL28INGB0668690550. Vermeld uw klantnummer (KLA-nummer), adres en maand waarvoor u betaald.
 • Betaal het huurbedrag via Mijn Mitros. Dit kan met iDEAL.

Wat is een Betaalemail?

Betaalemail is een digitale acceptgiro. Dit is eigenlijk hetzelfde als een papieren acceptgiro. U ontvangt deze alleen per mail en u kunt direct betalen via uw online bankomgeving.

Als u geen toegang tot internet heeft, dan kunt u de huur automatisch laten afschrijven door Mitros. Neemt u hiervoor contact met ons op of vraag het invulformulier aan via Mijn Mitros.

Hoe werkt Betaalemail?

Betaalemail werkt heel eenvoudig. U ontvangt een betaalverzoek als e-mail in uw inbox. De betaling kan direct en snel op een veilige manier worden gestart vanuit uw eigen inbox, vanaf elke computer, tablet of smartphone.

 • Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in de Betaalemail of de betaalknop in de e-mail.
 • U komt op een beveiligde pagina en kiest uw bank om te betalen. Alle gegevens zijn al voor u ingevuld.
 • Nu hoeft u alleen nog in uw eigen vertrouwde bankomgeving uw bevestiging voor akkoord van betalen te geven. De betaling gaat zoals u gewend bent, via internet- of mobielbankieren van uw eigen bank.
 • Aan de kleur van de betaalstrook kunt u zien of uw betaling is gelukt. Blauw betekent dat u nog moet betalen. Groen betekent dat u heeft betaald.
 • Rood betekent dat u het bedrag niet op tijd heeft betaald. De Betaalemail is vervallen en kan niet meer betaald worden. Het bedrag kunt u handmatig overmaken via internetbankieren.

Wanneer krijg ik de Betaalemail?

De Betaalemail wordt rond de 21e van de maand verzonden.

Let op: de e-mail kan tussen de ongewenste e-mail in uw e-mailinbox staan.

Ik heb geen Betaalemail ontvangen. Kan de Betaalemail opnieuw verzonden worden?

Ja, wij kunnen u een nieuwe Betaalemail sturen. Neemt u hiervoor contact met ons op.
Om de Betaalemail te versturen, hebben wij uw juiste e-mailadres nodig.

Kan ik een Betaalemail doorsturen naar iemand die namens mij de huur betaalt?

Ja, de betaalemail gaat in zijn geheel naar de nieuwe ontvanger, met de juiste betaalstatus. Het dynamische betaalstrookje voorkomt dat de ontvanger van een betaalemail dubbel betaalt. Als een van de twee ontvangers (de eerste of tweede ontvanger) betaalt, toont de betaalemail bij beide ontvangers de status 'betaald'.

Ik wil geen Betaalemail meer ontvangen. Wat kan ik doen?

Betaalt u liever per automatische afschrijving? Dan kunt u dit bij ons aangeven. U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen.

Hoe herken ik een Betaalemail?

In de Betaalemail is een aantal duidelijke herkenningspunten ingebouwd: 

 • het logo van Mitros is altijd duidelijk zichtbaar. 
 • u ontvangt een Betaalemail altijd rechtstreeks van Mitros.
 • een Betaalemail is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de pagina van Betaalemail van Mitros. Vanaf deze pagina kiest u met welke bank u wilt betalen.

Is betalen per Betaalemail veilig?

Ja, betalen met Betaalemail is veilig. Een Betaalemail is altijd persoonlijk aan u gericht. Er worden géén betaalgegevens in de e-mail meegezonden of gevraagd. Tijdens de betaling ziet u altijd precies hoeveel u aan ons betaalt. 

U betaalt via iDEAL en moet daarvoor inloggen via uw eigen internetbankieren. Voordat u de betaling bevestigt, ziet u ons rekeningnummer. Ons rekeningnummer is NL28INGB0668690550.

Voor het betalen heeft Betaalemail geen gegevens van u nodig. De betaling loopt via uw eigen betaalrekening. U kiest zelf met welke bank u wilt betalen en doet dat vervolgens vanuit uw beveiligde bankomgeving. De bankomgeving is voor niemand anders toegankelijk, ook niet voor Betaalemail.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons