Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Bewonersgroep

Een bewonersgroep is een groep huurders die met Mitros praat over het woongebouw en de omgeving. De bewonersgroep praat niet namens alle bewoners van het woongebouw of buurt. Mitros vindt dit gesprek wel heel belangrijk. Omdat een bewonersgroep niet namens alle huurders praat, weegt haar advies minder zwaar dan het advies van de bewonerscommissie.

Vraag en antwoord

Krijgt een bewonersgroep geld?

Ja, een bewonersgroep krijgt geld. Dit is minder dat een bewonerscommissie krijgt. Dit komt omdat een bewonerscommissie verplicht zis om te overleggen met alle bewoners in hun woongebouw. Het geld dat een bewonersgroep krijgt is voor de onkosten die zij maken om te kunnen vergaderen. Dit bedrag ligt maximaal rond € 200,-.

Hoe vaak overlegt een bewonersgroep met Mitros?

Er is geen minimaal of maximaal aantal keer voor overleg met Mitros. De bewonersgroep en de contactpersoon van Mitros maken hier samen afspraken over.

Hoe vaak overlegt een bewonersgroep met huurders?

Een bewonersgroep hoeft niet te overleggen met huurders. Maar dat mag natuurlijk wel. Alles wat de bewonersgroep aan Mitros vertelt is hun persoonlijke mening. Zij vertellen dus niet de mening van alle huurders. Voor dit overleg wordt een agenda gemaakt. En van dit overleg wordt een verslag gemaakt.

Hoe begin ik een bewonersgroep?

Neem contact met ons op. Of kijkt u op de website van het HNM. Zij adviseren en ondersteunen u graag.

 

Wat is een bewonersgroep?

Een bewonersgroep is een groep huurders die met Mitros praat over het woongebouw en de omgeving. De bewonersgroep praat niet namens alle bewoners van het woongebouw of buurt. Mitros vindt dit gesprek wel heel belangrijk. Omdat een bewonersgroep niet namens alle huurders praat, weegt haar advies minder zwaar dan het advies van de bewonerscommissie.