Contracttekening

Huren bij Mitros begint bij de oplevering van de woning. Dit is het moment dat u de sleutels krijgt en de huurovereenkomst tekent. We lopen dan het huis met u door voor een laatste inspectie. U kunt hier nog afspraken maken over de oplevering van de woning.  

Veel gevraagd over Contracttekening

Waar en wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

Algemeen

U tekent de huurovereenkomst tijdens de oplevering in de woning. Daarna krijgt u de sleutels van de woning. U betaalt de eerste huur door het bedrag over te maken naar Mitros onder vermelding van uw klantnummer. De gegevens staan vermeld op de beginnota. Deze betaling doet u vóór het tekenen van het huurcontract.

Ik heb niet alle sleutels van de raamboompjes. Wat kan ik doen?

Algemeen

De sleutels van de raamboompjes zijn allemaal hetzelfde. U heeft dus aan 1 sleutel genoeg. Heeft u helemaal geen sleutel? Dan doet u het volgende:

  • Als u een nieuwe huurder bent. Dan geeft u binnen 1 maand aan dat u geen sleutel heeft.
  • Als u al een huurder was. Dan zorgt u er zelf voor dat u een nieuw raamboompje of nieuwe sleutel krijgt.

Wanneer krijg ik de sleutels van de garage of parkeerruimte?

Algemeen

Staat u op de 1e plaats? Dan krijgt u een e-mail van ons. Of wij bellen u. Daarna kunt u de sleutels bij ons op kantoor ophalen om de garage te bekijken. Wij stellen een huurovereenkomst op als u de garage accepteert. U levert de sleutels dan nog even in. De huurovereenkomst tekent u bij ons op kantoor. U pint daar ook meteen de rekening voor de 1e maand huur. De sleutels krijgt u daarna. 

Hoelang duurt de oplevering van de nieuwe woning?

Algemeen

De oplevering van de woning neemt hooguit 1,5 uur in beslag.

Kan ik de contracttekening van mijn woning verplaatsen?

Algemeen

Ja, dat kan soms. Helaas lukt het niet altijd. Neemt u contact met ons op. Wij bespreken de mogelijkheden met u. 

Wanneer krijg ik de sleutels voor de woning?

Algemeen

U krijgt de sleutels bij de oplevering van de woning. Wij maken hiervoor een afspraak met u. Op de afgesproken datum ondertekent u de huurovereenkomst en betaalt u de 1e huur. 

U kunt de woning niet altijd direct betrekken nadat u de woning aan u toegewezen is en uw gegevens goedgekeurd zijn.Wij voeren eerst werkzaamheden in de woning uit als deze nog leeg staat.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Algemeen

Tijdens de oplevering loopt de Verhuurmakelaar met u door de woning om alle ruimtes te controleren. Eventuele klachten worden genoteerd en doorgegeven aan de aannemer. De aannemer neemt contact met u op om de werkzaamheden uit te voeren in bewoonde staat. Daarnaast worden meterstanden opgenomen, wordt de huurovereenkomst getekend en betaalt u de 1e huur. Vervolgens ontvangt u de sleutels van de woning. 

Wat is een opleverklacht?

Algemeen

We doen ons best om een nette woning aan u op te leveren waarbij al het nodige is gerepareerd. Het kan natuurlijk voorkomen dat u toch nog dingen tegenkomt nadat u de sleutel van ons hebt ontvangen. Dit noemen wij 'opleverklachten' of 'mutatieklachten'. U kunt deze bij ons melden in de 1e maand nadat u de huurovereenkomst tekende. Neem hiervoor contact met op met uw Verhuurmakelaar. Na de 1e maand kunt u online een reparatie melden.

U kunt nog geen reparatie melden

Algemeen

Op dit moment is het minder dan één maand geleden dat uw huurcontract is ingegaan. Ná de 1e maand van contracttekening kunt u hier een reparatie melden. De reparatieverzoeken die u nu heeft, noemen wij opleverklachten. Deze kunt u doorgeven aan uw Verhuurmakelaar of Allround Beheerder.

Dit is de medewerker die met u de contracttekening in de woning of op het kantoor van Mitros heeft gedaan. De contactgegevens van deze medewerker heeft u bij de contracttekening gekregen. Heeft u ze niet meer? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons