Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Een ruilpartner zoeken

HuisjeHuisje is een nieuwe app die huurders die willen verhuizen bij elkaar brengt. Het maakt woningruil makkelijker. Via woningruil kunnen huurders een woning vinden die past bij hun situatie. Het gebruik van de HuisjeHuisje app is gratis, veilig en betrouwbaar.

Vraag en antwoord

Hoe werkt de HuisjeHuisje app?

Wilt u van woning ruilen?
Dan kunt u de HuisjeHuisje app downloaden en uw woning 'te ruil' zetten in de app. Ook ziet u welke andere woningen te ruil staan. Huizen die u leukt vindt, kunt u 'liken'. 

Vindt een ander uw woning ook leuk? Dan is er een match! U kunt dan met elkaar chatten om informatie of gegevens uit te wisselen. Als de woningcorporaties uw woningruil goedkeuren, kan de woningruil doorgaan!

Voor wie is de HuisjeHuisje app bedoeld?

De app is bedoeld voor iedereen met een huurwoning. Je verhuurder moet woningruil wel toestaan. Als je bijvoorbeeld in een koop-, tijdelijke-, of sloopwoning woont, kan je je woning niet ruilen.

Wat is het voordeel van de HuisjeHuisje app?

De app maakt het mogelijk om huurhuizen te vinden van mensen die ook graag van huis willen ruilen. Via HuisjeHuisje kun je huizen vinden, bekijken én liken. Is er tussen u en een bewoner van een ander huis een match? Dan kunt u met elkaar chatten en eventueel een afspraak maken om elkaars huis te bekijken. Nog steeds enthousiast? Dan kun je contact opnemen met de verhuurder om de woningruil in gang te zetten.

Wat is het verschil van woningruil via HuisjeHuisje met woningruil zoals het hiervoor ging?

Van woning ruilen kon altijd al. Het principe is niet veranderd. De app maakt het alleen makkelijker om iemand te vinden met een woning die u leuk vindt.

Waar kan ik de HuisjeHuisje app downloaden?

De app is te downloaden in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Je vindt de app door te zoeken op 'Huisjehuisje'.

Waar vind ik meer informatie over de HuisjeHuisje app?

Op de website van Huisje Huisje vindt u meer informatie over het gebruik van de app. Ook kunt u hier het filmpje bekijken over HuisjeHuisje.

Als u de app hebt gedownload, vindt u een knop waarmee u rechtstreeks een vraag kunt stellen aan HuisjeHuisje. Bijvoorbeeld als u een fout ontdekt in de app of een technische vraag hebt.

Doen alle woningcorporaties mee met de HuisjeHuisje app?

HuisjeHuisje is een samenwerking van heel veel woningcorporaties. Samen hebben ze 330.000 huurhuizen! Mitros doet in elk geval ook mee. 

Verder doen de volgende corporaties mee: Eigen Haard, GroenWest, Heuvelrug Wonen, Jutphaas Wonen, LEKSTEDEwonen, Mitros, Parteon, Portaal Utrecht, Provides, R.K. Woningbouwvereniging Zeist, Rochdale, Seyster Veste, Stadgenoot, Stichting BO-EX ’91, Viveste, Woningbouwstichting Cothen, Woningbouwvereniging ‘Lopik’, Woningbouwvereniging Goed Wonen, Woningbouwvereniging Maarn, Woningbouwvereniging Oudewater, Woningbouwvereniging Vecht & Omstreken, Woningbouwvereniging Wuta, Woningstichting de Kombinatie, Woningstichting Kamerik, Woningstichting Kockengen, Woningstichting Volksbelang, Woonstichting SSW, Ymere, ZVH.

Ik huur geen woning via een woningcorporatie. Mag ik mijn huurwoning aanbieden via HuisjeHuisje?

Ja, dat kan. Iedereen die in een huurhuis woont kan zijn huis op HuisjeHuisje aanbieden. Uiteindelijk beslist de verhuurder of je ook echt van huis mag ruilen. Dus ook als je particulier een woning huurt of verhuurt. Het ruilen van een sociale huurwoning van een bij HuisjeHuisje aangesloten woningcorporatie is heel makkelijk. Voldoe je aan de voorwaarden dan staat niets een woningruil en verhuizing in de weg!

Moet ik ingeschreven staan bij WoningNet om gebruik te kunnen maken van de HuisjeHuisje app?

Nee. Iedereen kan meedoen met HuisjeHuisje.

Moet ik betalen voor de HuisjeHuisje app?

Nee, u hoeft niets te betalen. De HuisjeHuisje app is helemaal gratis! Verhuizen naar een andere huis kost natuurlijk wel geld. Denk aan verhuisdozen, verf, een nieuwe vloer en ga zo maar verder. Ook vraagt de woningcorporatie een klein bedrag aan administratiekosten van een woningruil. Bij Mitros is dat 25 euro per woningruilaanvraag.