Hennep

Het telen of verwerken van hennep mag niet in onze woningen. Als wij dit ontdekken dan heeft dit gevolgen.

Veel gevraagd over Hennep

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Algemeen

Het telen of verwerken van hennep mag niet in onze woningen en tuinen (ook niet slechts één plant). U kunt dit melden bij ons en bij de politie. U kunt door de kwekerij bijvoorbeeld overlast hebben van stank, geluid of criminele activiteiten. 

Mitros werkt nauw samen met de politie en andere betrokken partijen. Als er een hennepkwekerij wordt ontdekt, dan vragen wij de huurder om de huurovereenkomst op te zeggen. Doet de huurder dit niet? Dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te beëindigen. De huurder betaalt kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning. Ook zullen wij een boete eisen. De huurder krijgt een aantekening bij WoningNet en kan 3 jaar geen woning huren bij een woningcorporatie.

Ik denk dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Algemeen

Het telen of verwerken van hennep mag niet in onze woningen. U kunt dit melden bij ons en bij de politie. U kunt door de kwekerij bijvoorbeeld overlast hebben van stank, geluid of criminele activiteiten. 

Melden bij Mitros

Neem contact met ons op. Vertel waarom u denkt dat er een kwekerij is. Bijvoorbeeld doordat u afgeplakte ramen ziet of doordat u hennep ruikt. U kunt dit melden zonder uw naam door te geven. 

Melden bij de politie

Bel de politie via 0900 - 88 44. Wilt u een melding doen zonder uw naam door te geven? Bel dan 0800 - 70 00.

Hoe gevaarlijk is hennepteelt?

Algemeen

Hennepteelt is levensgevaarlijk. Voor de bewoners van het pand zelf, maar ook voor omwonenden. Er zitten gevaarlijke risico’s aan de hennepteelt, zoals brand, lekkage en het vrijkomen van schadelijke gassen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat met ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.