Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Het Wijkbedrijf

Goed wonen met de juiste zorg

Iedereen heeft recht op goed wonen. Mitros heeft veel woningen in de stad en regio voor mensen met een laag inkomen. Woningen die zorg vragen zodat er ook goed in gewoond kan worden. Wijkbedrijf Utrecht helpt Mitros die zorg te leveren.

Vraag en antwoord

Betaal ik kosten als het Wijkbedrijf een klus uitvoert?

U kunt tegen betaling gebruik maken van het Wijkbedrijf Utrecht. De kosten voor het uitvoeren van een klus zijn vaak minder dan bij gewone aannemers.

Soms besluit Mitros om voor u een klus uit te laten voeren door het Wijkbedrijf. U betaalt dan geen kosten voor het Wijkbedrijf. We bekijken per situatie of u hiervoor in aanmerking komt. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Wat voor bedrijf is Wijkbedrijf Utrecht?

Wijkbedrijf Utrecht biedt werk aan mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Onder leiding van leerwerkmeesters voeren zij verschillende klussen uit. Met extra begeleiding wordt de kans op meer balans in hun leven groter en de terugkeer naar de arbeidsmarkt makkelijker. Wilt u meer informatie over het aanbod van begeleiding? Kijkt u dan eens op de website voor begeleiding door het Wijkbedrijf Utrecht. Wilt u meer informatie over klussen die het Wijkbedrijf uitvoert? Kijkt u dan op deze pagina op de website van Wijkbedrijf Utrecht.

Wat doet Wijkbedrijf Utrecht?

De medewerkers van het Wijkbedrijf kunnen u helpen met klussen als schilderen en verhuizen. Ook hovenierswerk (in de tuin) kunnen zij voor u doen. Dit is bijvoorbeeld handig als u zelf niet (meer) in staat bent om deze klussen op te pakken. Bij het Wijkbedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers worden in het werkveld opgeleid voor de klussen die zij uitvoeren. Er is altijd een begeleider bij de klussen aanwezig. De kosten voor het inhuren van het Wijkbedrijf zijn hierdoor vaak lager dan bij een gewone aannemer.

Ik heb hulp nodig bij een klus, hoe regel ik dit?

U kunt u contact opnemen met het Wijkbedrijf Utrecht om te vragen wat de klus kost. U kunt hen bereiken via 030 - 879 48 79. Of kijkt u op de website van Wijkbedrijf Utrecht.