Illegale onderhuur

Als huurder van een woning mag u deze niet onderverhuren. Mitros geeft hier ook geen toestemming voor. Als u voor langere tijd weg gaat of als u een kamer wilt verhuren, kunt u een aanvraag huisbewaarderschap of kamerverhuur bij ons indienen.

Veel gevraagd over Illegale onderhuur

Wat doen jullie bij (illegale) onderhuur?

Algemeen

Onderhuur mag alleen met onze toestemming. Heeft de huurder geen toestemming om iemand anders in de woning te laten wonen? Dan starten wij een onderzoek. Denkt u dat in 1 van onze woningen iemand woont die niet de huurder is? Neem dan contact met ons op.

Een huurder kan toestemming aanvragen voor inwonen, het verhuren van een kamer of tijdelijke onderhuur.

Mag ik mijn woning onderverhuren?

Algemeen

Onderhuur betekent dat de huurder de woning of een gedeelte van de woning aan iemand anders verhuurt. Dit is alleen toegestaan, na schriftelijke toestemming onder bepaalde voorwaarden. Heeft hij of zij daar geen toestemming voor? Dan kan dit voor ons een reden zijn om het huurcontract te stoppen.

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Algemeen

Nee, dat mag niet. U mag een garage alleen gebruiken voor het stallen van een voertuig en voor opslag (niet voor een bedrijf). Wilt u een bedrijfsruimte huren? Stuurt u ons dan een e-mail via ondersteuningvzv@mitros.nl.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat met ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons