Inschrijven als woningzoekende

Om in aanmerking te komen voor een woning van Mitros, moet u ingeschreven staan bij WoningNet. Op de website van WoningNet vindt u het actuele woningaanbod.

Veel gevraagd over Inschrijven als woningzoekende

Verlies ik mijn inschrijfjaren bij WoningNet als ik van woning ruil?

Algemeen

Nee, u verliest uw inschrijfjaren niet. Uw inschrijfjaren blijven behouden. 

Hoe lang moet ik gemiddeld ingeschreven staan bij WoningNet voor ik een woning toegewezen krijg?

Algemeen

Dat kunnen we helaas niet voorspellen. Dit hangt af van de wijk en de soort woning die u zoekt. Op de website van WoningNet ziet u bij de toegewezen woningen hoeveel inschrijftijd de persoon had die de woning kreeg toegewezen. Dat geeft een beeld van de tijd die u ingeschreven moet staan om een woning te krijgen.

Ik heb een signalering op mijn registratie bij WoningNet. Wat betekent dit?

Algemeen

Door de signalering kunt u geen woningen meer bekijken op de website van WoningNet. Als u een signalering op uw registratie heeft, dan heeft u hier bericht van gehad.

Voor vragen kunt u terecht bij de woningcorporatie waar u gehuurd heeft. (Eén van) de vorige verhuurder(s) heeft de signalering doorgegeven aan WoningNet.

Hoe geef ik veranderingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

Wilt u uw naam, geslacht of geboortedatum aanpassen? Neem dan contact op met WoningNet via 0900 - 260 00 00. Zij passen dit voor u aan. U kunt andere gegevens zelf aanpassen door in te loggen op de website van WoningNet. Zorg dat uw gegevens goed vermeld staan op uw inschrijving in WoningNet. Het is belangrijk dat uw gegevens kloppen. U krijg dan het passend aanbod te zien. En uw gegevens moeten kloppen op het moment dat u een woning gaat huren. 

Kan ik mij inschrijven voor een nieuwbouwwoning van Mitros?

Algemeen

U kunt zich niet bij Mitros inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u op de website van WoningNet. U kunt daar reageren op een nieuwbouwproject. Voor meer informatie over nieuwbouwprojecten van Mitros kunt u op onze website terecht op de pagina met nieuwbouwprojecten. U kunt ook contact met ons opnemen.

Ik heb een verdachte e-mail ontvangen uit naam van WoningNet. Wat moet ik doen?

Algemeen

Hackers misbruiken de naam van veel organisaties om phishing e-mails te versturen. Zo kan het ook voorkomen dat u een phishing-e-mail of phishing-sms uit naam van WoningNet ontvangt. Daarom heeft WoningNet een video gemaakt om u alles te vertellen over hoe u phishing herkent en wat u kunt doen als u zo'n bericht ontvangt. Zo blijven we allemaal veilig online.

https://www.youtube.com/embed/I1BKjxvhE6k

Ik kan niet meer reageren op woningen. Er staat een blokkade op mijn inschrijving bij WoningNet. Hoe kan dat?

Algemeen

Uw inschrijving kan om verschillende redenen geblokkeerd zijn. Bijvoorbeeld omdat u een definitieve aanbieding heeft voor een woning. U kunt ook een blokkade krijgen omdat u niet reageerde op een woningaanbieding. Ook als u in het verleden overlast hebt veroorzaakt bij een (andere) woningcorporatie of als u een huurachterstand heeft, kan er een blokkade ontstaan. Neemt u voor meer informatie contact op met WoningNet via 0900 - 260 00 00.

Ik wil mij uitschrijven bij WoningNet. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt zich uitschrijven via de website van WoningNet.

Ik ben uitgeschreven als woningzoekende bij WoningNet. Hoe komt dat?

Algemeen

U wordt automatisch uitgeschreven als u een woning accepteert. Stond u met 2 personen op een huurcontract en stond u beiden ingeschreven? Dan vervallen beide inschrijvingen. Schrijft u zich binnen 1 jaar na de uitschrijving weer als woningzoekende in? Dan krijgt u weer 75% van uw inschrijftijd terug. U wordt ook uitgeschreven als u de inschrijfkosten of verlengingskosten niet betaalt.

Hoe meld ik mij aan voor Place2BU?

Algemeen

Heb je interesse in wonen bij Place2BU? Ben jij minimaal 23 en maximaal 35 jaar en verdien je niet meer dan € 40.765,- per jaar? (prijspeil 2022) Dan kun je hier inschrijven voor Place2BU. Om kans te maken op een studio moet je ingeschreven staan bij WoningNet. Daarnaast is het belangrijk dat je het motivatieformulier invult. Aan de hand van jouw antwoorden zal de toelatingscommissie uitnodigingen versturen voor een motivatiegesprek. Na het gesprek kan een studio aan jou worden toegewezen. 

Ik ben het niet eens met de signalering op mijn registratie bij WoningNet. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt een klacht indienen bij de woningcorporatie die de signalering heeft doorgegeven aan WoningNet. U kunt alleen bezwaar maken tegen het registreren van de signalering. 

Huurde u bij Mitros?
Dan kunt u hier uw klacht melden.

Heeft u een klacht ingediend en komt u er niet uit met de woningcorporatie waar u een woning huurde?
Dan kunt u in beroep gaan bij de Klachtencommissie. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Klachtencommissie.

Ik wil reageren op een nieuwbouwwoning. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Bij nieuwbouwwoningen bieden we meer dan 1 woning in één keer aan. We doen dat per type woning. Dat is anders dan normaal. Normaal bieden we 1 woning aan, op 1 adres.

Wilt u reageren op één van deze nieuwbouwwoningen? Reageren op een nieuwbouwwoning gaat zo:

 • U reageert op het type woning. Wij nodigen meer kandidaten voor dit type woning uit. Dit is een tussenstap. Voor u betekent dit nog geen definitieve aanbieding.
 • Als u dit type woning geschikt vindt, accepteert u dit type woning. Dat noemen we voorlopig accepteren. Er zijn nog steeds teveel kandidaten voor het aantal woningen.
 • U geeft aan op welk huisnummer(s) u het liefst wilt wonen. Het gaat dan niet meer om het type woning, maar speciaal om 1, 2 of 3 woningen. Nu bieden wij de woning aan 1 kandidaat aan.
 • U accepteert de woning op 1 huisnummer definitief. Als u een speciaal huisnummer definitief aangeboden heeft gekregen, kunt u die woning definitief accepteren.

Bij nieuwbouw relevante informatie in de verhuurbrochure te vinden is.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat met ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons