Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Nieuwbouwproject

Wij bouwen op verschillende plaatsen nieuwe woningen. U ziet op onze website onder 'projecten' een overzicht van alle nieuwbouwprojecten.

Vraag en antwoord

Wanneer krijg ik bericht over de oplevering van mijn nieuwbouwwoning?

U krijgt minimaal 3 weken voor de oplevering een brief van ons. Daarin leest u de datum van oplevering.

Waarom slopen jullie woningen en bouwen jullie er nieuwe voor terug?

Mitros sloopt niet graag een woning omdat dit voor bewoners een grote ingreep is en vaak erg duur is. Toch zal Mitros soms woningen slopen omdat de woningen niet voldoen aan de kwaliteitseisen en bouweisen. We kijken altijd eerst of een woning gerenoveerd kan worden. Als een renovatie te duur wordt en de woning te weinig kwaliteit oplevert door de renovatie, dan kan sloop met nieuwbouw een betere keuze zijn. In sommige gevallen slopen we ook woningen omdat we op dezelfde plek méér sociale huurwoningen kunnen terugbouwen dan er eerst stonden. 

Ik heb een klacht over de bouw van een nieuwbouwproject bij mij in de buurt. Bij wie kan ik terecht?

Wij vinden het vervelend dat u last heeft van de bouw van het nieuwbouwproject. U kunt hier uw klacht indienen aan Mitros. Of neemt u contact op met de aannemer ter plaatse. 

Kan ik bezwaar maken tegen nieuwbouwplannen?

Ja, u kunt bezwaar maken bij de Rijksoverheid. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Ik ben ingeschreven voor een nieuwbouwproject. Wanneer krijg ik meer informatie?

U krijgt bericht van ons als u in aanmerking komt voor een woning. Niet iedereen krijgt dus bericht. Wij zullen u eerst vragen of u interesse heeft in de aangeboden woning. Als u nog interesse heeft, dan ontvangt u een uitnodiging om uw documenten aan te leveren.

Vertaal deze pagina