Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Parkeerruimte en garages

Wij verhuren garages en parkeerplaatsen. U kunt op ons aanbod reageren via Woningnet. Wij nemen daarna contact met u op. 

Vraag en antwoord

Hoe vind ik een garage of parkeerplaats in Utrecht of Nieuwegein?

Garages, bergingen en parkeerplaatsen worden aangeboden op de website van Woningnet. Reageert u op een advertentie en bent u de 1e kandidaat? Dan ontvangt u een aanbieding. De aanbieding vervalt als u niet reageert. U hoeft niet ingeschreven te zijn bij Woningnet om te kunnen reageren.

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Nee, dat mag niet. U mag een garage alleen gebruiken voor het stallen van een voertuig en voor opslag (niet voor een bedrijf). Wilt u een bedrijfsruimte huren? Stuurt u ons dan een e-mail via ondersteuningvzv@mitros.nl.

Wat kost een garage?

De meeste garages kosten ongeveer € 70,- huur per maand. Maar er zijn uitzonderingen. Wilt u van een bepaalde garage de prijs weten? Bel ons dan via 030 - 880 33 00.

Hebben jullie garages een aansluiting voor elektra?

De meeste garages hebben geen elektriciteit. Een paar garages hebben wel elektriciteit. U vindt onze garages op . In de advertentie ziet u ook of een garage elektriciteit heeft.

Aanwezigheid van een aansluitpunt voor elektra
Of er een aansluitpunt voor elektra aanwezig is, kan de EAN-code worden opgezocht in het EAN-codeboek. Deze code moet worden doorgegeven aan het energiebedrijf.

Als een garage geen elektra-aansluiting heeft mag u dit, indien er een aansluitpunt is, zelf aan laten leggen. U vraagt eerst schriftelijk toestemming aan Mitros. U kunt hier uw aanvraag voor aanpassingen in of aan uw woning indienen.

Als er geen EAN-code kan worden opgevraagd, kunt u terecht op Mijnaansluiting.nl voor het aanvragen van een offerte. Hierna is er een EAN-code beschikbaar en gelden de stappen zoals beschreven in 'EAN-code beschikbaar' hieronder. Let op: hier zijn hoge kosten aan verbonden. U kunt een indicatie prijsopgaaf opvragen via de website van Stedin.

Wat kan ik doen als er geen elektra aansluiting in de garage zit?

Geen elektra aansluiting aanwezig?

Wel een elektra aansluiting aanwezig?

  • U mag zelf een elektra aansluiting installeren als er een aansluitpunt is.
  • U kunt de aansluiting opzoeken via www.eancodeboek.nl.
  • De code van het aansluitpunt kan worden doorgegeven aan een energiebedrijf.
  • Sluit een leveranciersovereenkomst af bij uw gekozen energiebedrijf.

Geïnstalleerde elektra aansluiting aanmelden bij Stedin

  • Neem contact op met Stedin
  • Stedin zorgt via het bedrijf MDDS dat er een meter in de garage geplaatst wordt.
  • De eenmalige aansluitingskosten zijn € 59,50 incl. BTW.
  • Zodra de meter geplaatst is, kunt u gebruik maken van stroom in uw garage.
  • De kosten voor het gebruik van stroom in uw garage betaalt u aan uw energiebedrijf.

Wanneer krijg ik de sleutels van de garage of parkeerruimte?

Staat u op de 1e plaats? Dan krijgt u een e-mail van ons. Of wij bellen u. Daarna kunt u de sleutels bij ons op kantoor ophalen om de garage te bekijken. Wij stellen een huurovereenkomst op als u de garage accepteert. U levert de sleutels dan nog even in. De huurovereenkomst tekent u bij ons op kantoor. U pint daar ook meteen de rekening voor de 1e maand huur. De sleutels krijgt u daarna. 

Waar kan ik een parkeervergunning aanvragen?

U vraagt een parkeervergunning aan bij uw gemeente.