Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

De Omloop en Laan van Chartroise

Projectomschrijving
Aan De Omloop en Laan van Chartroise in Ondiep gaat Mitros 168 verouderde woningen vervangen voor circa 280 energiezuinige nieuwbouwwoningen. Er worden lift ontsloten betaalbare woningen toegevoegd in de buurt waar grote behoefte aan is. Met de realisatie van dit project wordt de wijkvernieuwing die 15 jaar geleden is ingezet, afgesloten.

LEVS architecten

Type woningen 
In de nieuwbouw zullen circa 280 woningen gebouwd worden. Dit zullen hoofdzakelijk 2-en 3-kamerappartementen zijn. Daarnaast worden er 12 eengezinswoningen gerealiseerd. 

In gesprek met de buurt

Hoe de woningen er precies uit komen te zien weten we nog niet. Daarvoor gaat Mitros graag in gesprek met de buurt. Buurtbewoners krijgen van Mitros een uitnodiging in de brievenbus voor een eerste informatieavond eind juni 2019. Tijdens deze avond kunt u zich opgeven om deel te nemen aan de bewonersgroep Om de Omloop om de nieuwbouwplannen verder met elkaar te bespreken. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag komen? Stuur dan een e-mail naar omloop@mitros.nl.  

Planning
- In gesprek met de buurt juni-oktober 2019
- Uitwerken voorlopig ontwerp eind 2019
- Vaststellen bouwenvelop eind 2019/begin 2020
- Start sloop eerste blok medio 2020
- Bestemmingsplan gewijzigd eind 2020
- Start bouw eind 2020/ begin 2021
- Einde bouw medio 2024

Huurprijs
Van de 280 woningen zullen er circa 75% sociale huurwoningen zijn met een huurprijs tot maximaal €737,14 (prijspeil 2020). De resterende 25% van de woningen worden gerealiseerd in het middensegment. 


Aanmelden
Heeft u interesse in een sociale huurwoning? Dan moet u ingeschreven staan bij WoningNet. Naar verwachting zullen de eerste woningen vanaf 2021 aangeboden worden via WoningNet.

Meer informatie?
Heeft u vragen over het project De Omloop? Stuur dan een e-mail naar omloop@mitros.nl