Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Dickensplaats

Van garagebox naar betaalbare huurwoning
Aan de Dickensplaats in de wijk Halve Maan worden verouderde garageboxen, een garagebedrijf en acht woningen van Mitros gesloopt en vervangen door nieuwe duurzame en betaalbare sociale huurwoningen. Het project is onderdeel van een breder programma om de wijk Halve Maan op te knappen.

 
LEVS architecten

Projectomschrijving
Dickensplaats is gelegen in de wijk Halve Maan Noord. Mitros gaat hier betaalbare woningen toevoegen, zodat meer mensen prettig kunnen wonen in deze prachtige wijk. De acht woningen aan de Cervanteslaan 22-28 gaan plaats maken voor een appartementengebouw van vijf verdiepingen. Deze appartementen zijn met een lift ontsloten. In het binnengebied, op de plek van de oude garageboxen, worden eengezinswoningen gerealiseerd. Zowel de appartementen als de eengezinswoningen zullen sociaal verhuurd worden.

Huurprijs
De huurprijs is de maximale huurprijs voor een sociale huurwoning.*

* in 2020 is dit vastgesteld op € 737,14. De maximale huurprijs en huurverhoging stelt de overheid elk jaar opnieuw vast.

Type woningen
- 24 appartementen (2 slaapkamers) met een gemiddelde gebruik oppervlak van 70m²
- 24 eengezinswoningen (3 slaapkamers) met een gemiddeld gebruik oppervlak van 85 m²

Toewijzing woningen
De nieuwe woningen worden aangeboden op WoningNet. Eind 2020 weten we wanneer de woningen worden aangeboden. Zodra de woning op WoningNet staat, kun je hierop reageren. Er geldt geen voorrangsregeling voor bewoners uit de buurt/wijk.

Planning
- Bestemmingsplan/omgevingsvergunning ter inzage: 20 maart 2020 – 30 april 2020
- Start bouw september 2020
- Einde bouw eind 2021

Stand van zaken (1ste kwartaal 2020)
De sloop van de garageboxen, het garagebedrijf en de oude woningen is inmiddels voltooid. De (grond)sanering is uitgevoerd in het 4de kwartaal van 2019 afgerond. Naar verwachting wordt er medio 2020 gestart met de nieuwbouw.

Meer informatie?
In de rechter zijlijn van deze pagina staan verslagen en nieuwsbrieven. Heb je vragen over het project Dickensplaats dan kun je een e-mail sturen naar: Dickensplaats@mitros.nl