Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Johan Wagenaarkade

Wonen aan het water in de Halve Maan Zuid, in goede en duurzame woningen waar je oud kunt worden.

Projectomschrijving
Drie blokjes met duplexwoningen aan het begin van de Johan Wagenaarkade worden gesloopt. Daar komen drie prachtige appartementengebouwen voor terug. De appartementen liggen aan het park dat grenst aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het middelste blok heeft 5 verdiepingen, de twee hoekblokken elk 4 verdiepingen. De voordeur van de appartementen ligt aan de kant van het binnenterrein met de Hendrika van Tussenbroeklaan en de Petristraat.

Woningen direct in het park
De nieuwe gebouwen zijn groter dan de beneden-en bovenwoningen die gesloopt worden. De nieuwe woningen liggen direct aan het park. De voordeur van de nieuwe blokken liggen aan het binnengebied van de Petristraat en de Hendrika van Tussenbroeklaan. De gebouwen hebben ook een achter doorgang naar het park. Hier liggen alleen voet- en fietspaden. De Johan Wagenaarkade loopt straks niet meer langs deze woningen.

Type woningen
In de drie blokken komen 54 sociale huurwoningen: 28 driekamerwoningen van circa 70 m2 en 26 tweekamerwoningen van circa 60 m2. Alle woningen zijn bereikbaar met een lift. Dat is vrij uniek voor de Halve Maan. Hierdoor kunnen ook senioren die graag gelijkvloers willen wonen in de wijk blijven wonen. Het middenblok wordt met voorrang aan senioren toegewezen. Alle drie de blokken hebben een gezamenlijke fietsenstalling. Het middelste blok heeft ook een aparte scootmobielberging.

Huurprijs
Alle woningen vallen in de sociale huur. De driekamerwoningen komen precies op de grens van de sociale huur te liggen. In 2020 is dat € 737,14. De tweekamerwoningen liggen op de grens waardoor ook mensen die recht hebben op huurtoeslag er kunnen wonen. In 2020 is dat € 619,01. Daar komen servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. De hoogte hiervan is nog onbekend.

Energiezuinig
De appartementen zijn goed geïsoleerd en zeer energiezuinig. Door een bodemwarmtepomp en zonnepanelen op het dak heeft de toekomstige huurder zeer lage energielasten. De bodemwarmtepomp zorgt er verder voor dat u vloerverwarming heeft in de winter en koeling in de vloer in de zomer.

Planning
We verwachten in de tweede helft van 2020 te kunnen gaan slopen. De oplevering van de nieuwbouw is in 2022, onder voorbehoud van bestemmingsplanwijziging.

Aanmelden / reageren
Reageren op een nieuwe woning via www.woningnetregioutrecht.nl kan nog niet. Dit kan pas in de loop van 2021, als we beter weten wanneer de woningen klaar zijn.