Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Jaarverslag

In het jaarverslag blikken we terug op 2017. Een jaar waarin we flink hebben ingezet op onze service richting huurders en onze hoeveelheid sociale huurwoningen hebben vergroot. Een jaar vol vernieuwing, maar ook met de nodige uitdagingen. En een jaar waarin we een nieuw ondernemingsplan presenteerden, met daarin onze ambities voor de komende jaren op het gebied van dienstverlening, vastgoed én de organisatie.

Benieuwd naar onze resultaten over 2017? De voorbeelden en de afbeelding hieronder geven een aardige indruk. Leest u liever het volledige jaarverslag? Klik dan hier.

Hart voor huurders
Onze huurders zijn tevreden en geven ons net als in 2016 een 7,5. Daar zijn we blij mee, maar onze ambities liggen hoger. Daarom doen we elke dag ons best om ervoor te zorgen dat onze huurders wonen in prettige huizen in leefbare buurten en kunnen rekenen op betere service dan de dag ervoor.

Werken aan woningen
Het afgelopen jaar hebben we als gevolg van enkele vertragingen minder woningen aangepakt bij groot onderhoud en renovaties: van 742 woningen in 2016 naar 385 woningen in 2017. Aan de andere kant hebben we wél veel meer woningen bijgebouwd: van 164 in 2016 naar 366 in 2017. Een mooi voorbeeld hiervan is Place2BU. Samen met Portaal leverden we 500 woningen in Leidsche Rijn op voor jongeren met een heel verschillende achtergrond. En omdat we bovendien minder woningen hebben verkocht, is ons totaal aan sociale huurwoningen groter geworden.

Vooruit door vernieuwing
2017 stond ook in het teken van vernieuwing. Aan de hand van projecten als qlinker en de Badkamer Challenge willen we onze huurders beter en sneller bedienen. Daarnaast zijn we druk bezig om onze woningen energiezuiniger te maken. Zo hebben we vorig jaar 192 woningen voorzien van zonnepanelen en het gemiddelde energielabel van onze woningen van D naar C verbeterd!

Financiën
We zijn financieel gezond. De huizenmarkt in Utrecht en Nieuwegein gaat nog steeds als een speer. Hierdoor zijn onze huizen wederom meer waard geworden. Dit heeft over 2017 geleid tot een positief resultaat van € 521 miljoen. Dat geld zit echter in ‘de stenen’ en staat dus niet op onze bankrekening. Wél zorgt deze goede financiële positie ervoor dat we extra kunnen investeren in bijvoorbeeld onderhoud. Hoe dit precies werkt, lichten we graag hier toe.

Vertaal deze pagina