Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

500 woningen van Mitros in Noordwest worden veiliger

Deze 500 huurwoningen krijgen beter hang- en sluitwerk. Daarnaast komt er extra verlichting bij een groot aantal brandgangdeuren en extra waarschuwingsborden. Mitros werkt hierin samen met de gemeente Utrecht.

Het Rijk en Mitros betalen samen
Vorig jaar heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie een bedrag beschikbaar gesteld voor inbraakbeveiliging van woningen. Voorwaarde voor deze financiële bijdrage is dat ook corporaties meebetalen. De gemeente Utrecht en Mitros hebben een bedrag aangevraagd voor extra maatregelen in Noordwest. Het aantal woninginbraken in Noordwest is namelijk nog steeds hoger dan in andere wijken. Met de bijdrage van het Rijk en een eigen bijdrage van Mitros maken we Noordwest weer een stukje veiliger.

Mitros heeft meerdere maatregelen tegen woninginbraak
Bij nieuwbouw en grote renovatieprojecten zorgen we altijd dat het hang- en sluitwerk voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen. Daarnaast loopt er een groot aantal projecten om de veiligheid in een buurt te verbeteren, zoals het aanbrengen van goede buitenverlichting rond woningen, het plaatsen van hekken in achterpaden en het laag houden van heggen en struiken. Dit is per buurt verschillend.

Huurders krijgen korting bij extra maatregelen
Er is een kortingsregeling voor al onze huurders. Huurders kunnen een bezoek aanvragen van een expert. Die bekijkt of de woning veiliger gemaakt kan worden. De huurder besluit vervolgens zelf welke maatregelen hij wil nemen. Wij werken daarvoor samen met Van Rumpt Specialisten. Van Rumpt levert de materialen en komt ze ook installeren. Als Van Rumpt de maatregelen installeert, dan is het namelijk zeker dat ze goed gemonteerd zijn en hun werk goed doen.

 

Vertaal deze pagina