Overvecht haalt 1000e gerenoveerde huurwoning binnen

In vier jaar tijd zijn maar liefst 1000 sociale huurwoningen van Mitros in de wijk Overvecht gerenoveerd. Het gaat om de 10-hoogflats die flink zijn aangepakt. Dat betekent: energiezuinig, aardgasvrij en bovendien in een nieuw jasje gestoken. Liften zijn vervangen en de portieken opgeknapt.

Mitros, aannemer Hemubo en huurders hebben vandaag stilgestaan bij deze mijlpaal. “Dit is een feestje voor alle huurders in de gerenoveerde woningen, zij gaan erop vooruit. Maar het is ook een feestje voor de stad Utrecht. Er is geen andere organisatie die zulke grote stappen zet op gebied van verduurzaming van woningen.

De verantwoordelijkheid in energietransitie nemen we heel serieus”, aldus Maarten Cornelissen, Manager Vastgoed bij Mitros. “Daarnaast zijn er nieuwe processen ontwikkeld op sociaal en technische gebied. Allemaal om mooie, aardgasvrij en energiezuinige woningen te maken voor de bewoners van de 10 hoog flats in Overvecht. En daar mogen we best een beetje trots op zijn”, zegt Davy Wagenmakers van Hemubo.

Het flinke renovatieproject is gestart op de Atlas-, Centaurus-, en Apollodreef. Daarna kwamen de 10-hoogflats op Cleopatra- en Jeanne d’Arcdreef aan de beurt. Na deze succesvolle afronding, door huurders gewaardeerd met een 7,5, is de bouwkeet in 2021 vertrokken naar Overvecht Noord en zijn we begonnen met het renoveren van de Haifa- en Tigrisdreef. Inmiddels staat het tweede deel in de steigers, St.-Eustatiusdreef. In september wordt er gestart met de St.-Maartendreef.

In het najaar hoopt Mitros draagvlak te halen voor de volgende halte, op de Schooneggen- en Stroyenborchdreef. De eindhalte zijn de woningen aan de Falkland-, Montevideo- en Patagoniëdreef. Daarna komen de 1000 eengezinswoningen in Overvecht-Zuid aan de beurt.