Dickensplaats

Van garagebox naar betaalbare huurwoning

Aan de Dickensplaats in de wijk Halve Maan Noord bouwen we 48 nieuwe duurzame en betaalbare sociale huurwoningen. Deze woningen komen in de plaats van verouderde garageboxen, een garagebedrijf en acht woningen. Het project is onderdeel van een breder programma om de wijk Halve Maan op te knappen.

Projectomschrijving

Door nieuwe woningen te bouwen, kunnen meer mensen prettig wonen in de prachtige wijk Halve Maan Noord. De acht woningen aan de Cervanteslaan 22-28 vervangen we voor een appartementengebouw (Oliver Twist) van vijf verdiepingen. Via de lift kunt u deze appartementen bereiken. Op de plek van de oude garageboxen bouwen we 24 eengezinswoningen (Dickensplaats).

Oliver Twist: 24 appartementen met 2 slaapkamers

In het gebouw Oliver Twist zijn 24 appartementen beschikbaar, verdeeld over 5 verdiepingen. De woningen hebben een gemiddelde woonoppervlakte van 70m² en zijn geschikt voor ouderen. In het gebouw zit een lift, opstelplaats en oplaadpunt voor een scootmobiel. De appartementen verhuren we aan huishoudens tot 2 personen. U kunt van 4 tot 10 juni 12:00 reageren op de appartementen via WoningNet Utrecht

Huurprijs Oliver Twist
De huurprijs van de appartementen valt net onder de eerste aftoppingsgrens. Dit komt neer op € 633,25 bruto huur per maand.

Voorrang op appartementen
Personen van 65 jaar en ouder krijgen voorrang op de woningen. Ook krijgt u voorrang als u een sociale huurwoning met minimaal 4 kamers achterlaat. Dan heeft u mogelijk recht op de van Groot naar Beter regeling.

65-plussers uit de buurt Halve Maan Noord krijgen extra voorrang bij 12 van de appartementen
De buurt Halve Maan Noord is het gebied tussen het Amsterdam-Rijn-Kanaal, het Merwedekanaal, de Lessinglaan en het Victor Hugoplantsoen.

Dickensplaats: 24 eengezinswoningen met 3 slaapkamers

We realiseren 24 eengezinswoningen aan de Dickensplaats. De woningen hebben twee verdiepingen en een woonoppervlakte van 79,9m². We verhuren de eengezinswoningen met eigen tuin aan huishoudens vanaf 3 personen. De woningen adverteerden wij in mei. U kunt niet meer reageren op de eengezinswoningen. Als er nog woningen vrij komen, dan adverteren wij de woningen op WoningNet.

Huurprijs Dickensplaats
De huurprijs van een eengezinswoning is vastgesteld op € 752,33 bruto huur per maand.

Reageren op WoningNet

De woningen zijn eind 2021 of begin 2022 klaar. Om op de sociale huurwoningen te reageren, moet u ingeschreven staan bij WoningNet regio Utrecht. U kunt van 3 juni tot 9 juni reageren op de appartementen.

Meer weten over de woningen?

Onder het tabblad 'documenten' vindt u de verhuurbrochures van de eengezinswoningen en appartementen. Daarin staan meer details over de woningen en vindt u de plattegronden.

Stand van zaken 

De sloop van de garageboxen, het garagebedrijf en de oude woningen is inmiddels voltooid. Koopmans Bouw uit Enschede is inmiddels gestart met de bouw van de appartementen en eengezinswoningen. In december 2020 is de eerste paal in de grond gegaan voor de nieuwbouw.

  • Start bouw oktober 2020
  • Einde bouw eind 2021