Leeuwesteyn 1A

111 sociale huurwoningen met bijzonder woonconcept

Leeuwesteyn is een nieuwe, duurzame woonbuurt met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Het ligt aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide. De Dafne Schippersbrug en de gele brug verbinden Leidsche Rijn, en daarmee Leeuwesteyn, met de rest van Utrecht. Op bouwveld 1A realiseert Mitros 111 sociale huur appartementen en eengezinswoningen met een bijzonder woonconcept.


Langer zelfstandig blijven wonen

Het woonconcept richt zich op ouderen met en zonder zorgbehoefte en gezinnen. Het doel is dat mensen hier zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat doen we door de appartementen levensloopbestendig te realiseren en door samen te werken met zorgaanbieder AxionContinu.

Wat dit concept bijzonder maakt is dat de bewoners betrokken zijn en omkijken naar elkaar. Naast ouderen komen hier ook gezinnen te wonen. We zoeken bewoners die bewust kiezen om te wonen in dit woonconcept en moedigen hen aan zich actief op te stellen in de gemeenschap. Er komt een gemeenschappelijke huiskamer en een royale binnentuin, dé centrale ontmoetingsplekken voor bewoners.

Woonprogramma

Het woonprogramma is nog deels in ontwikkeling, maar de contouren staan vast. Zo bestaat het gebouw uit drie woonlagen en op sommige punten uit vier en vijf woonlagen. Hiermee creëren we variatie in de gevelaanzichten. Er komt een overdekte parkeerplaats en er is ruimte om fietsen en scootmobielen te stallen.
Het wooncomplex biedt plaats aan circa 17 eengezinswoningen van 116 m2 en 94 twee- en driekamerappartementen variërend in oppervlakte van 49-74 m2.

Toewijzen en reageren

Inschrijven voor een woning is nu nog niet mogelijk. De advertenties van de woningen verschijnen op Woningnet. Houd deze webpagina in de gaten voor meer informatie over de manier van toewijzen.

Planning


De planning voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn 1A is als volgt:

  • Start bouw: najaar 2022
  • Start inschrijving: nog niet bekend
  • Oplevering eerste woningen: eind 2023.

Bovenstaande planning is nog niet definitief. Deze kan nog veranderen. Zodra er meer bekend is over de planning, passen we dat aan op de website.

Planning

De planning voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn 1A is als volgt:

  • Start bouw: november 2022
  • Start inschrijving: nog niet bekend
  • Oplevering eerste woningen: eind 2023 

Bovenstaande planning is nog niet definitief. Deze kan nog veranderen. Zodra er meer bekend is over de planning, passen we dat aan op de website.

Vraag en antwoord

Hoeveel eengezinswoningen worden hier gerealiseerd?
Het project bestaat uit 94 appartementen en 17 eengezinswoningen met een gezamenlijke entree. De eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 116 m2.
Hoeveel appartementen worden hier gerealiseerd? Het wooncomplex bestaat uit 41 tweekamerappartementen van 49 m2, 4 tweekamerappartementen van 68 m2 en 49 driekamerappartementen van 74 m2.
Komen er ook gemeenschappelijke ruimtes?

In het wooncomplex komt een gemeenschappelijke woonkamer, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De gemeenschappelijke binnentuin is alleen voor bewoners. Ook hier kan men samenkomen.
Zijn de appartementen geschikt voor senioren?

De appartementen zijn zeer geschikt voor senioren. We bouwen ze levensloopbestendig. Dat betekent dat we zo min mogelijk drempels in de appartementen aanbrengen en de badkamer en toilet goed toegankelijk zijn. Ook komen er laadplekken voor scootmobiels. De bedoeling is dat ouderen hier zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
Voor wie zijn de woningen bedoeld?

We ontwikkelen hier een bijzonder woonconcept voor ouderen met en zonder zorgbehoefte. Het woonconcept houdt in dat senioren hier langer zelfstandig kunnen blijven wonen met behulp van de gemeenschap. De bewoners onderhouden contact met elkaar en ondernemen zo nu en dan samen activiteiten. Dat betekent dat hier bijvoorbeeld ook gezinnen kunnen wonen die een bijdrage aan de gemeenschap willen leveren. 

Wat houdt het bijzonder woonconcept in?

We willen dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. We maken de appartementen geschikt voor senioren en werken samen met AxionContinu. Wat het concept bijzonder maakt is dat alle bewoners naar elkaar omkijken en bijdragen aan de gemeenschap.
Hoe kan ik me inschrijven voor dit project? De advertenties van de woningen verschijnen op Woningnet. Meer informatie over de manier van toewijzen volgt later. Voorwaarde voor de uiteindelijke toewijzing van een woning is dat het verzamelinkomen en huishoudsamenstelling passen bij de huurprijs en de woning.